Derfor er elsykkel bedre enn bil

 

En elsykkel er en sykkel der en elektrisk motor gjør syklingen enda lettere. På korte distanser kan elsykkelen være et mye bedre alternativ enn bil.

Elsykkelen er nemlig bedre enn bilen når du vil:

 

...slippe kø
Med elsykkel sykler du elegant forbi køen.


...bruke kroppen, men ikke bli svett
Elsykkelen er ingen motorsykkel eller moped. Du får kun fremdrift når du tråkker på elsykkelpedalene, men el-motoren gjør at hvert pedaltråkk får ekstra trøkk. Du velger om motoren skal dra mye eller lite, så du kan selv velge hvor mye (eller lite) trim du skal få.


...bedre miljøet
En elsykkel har null partikkelutslipp og svært lavt strømforbruk sammenliknet med biler. For hver person som bytter fra bil til eisykkel, spares miljøet for store mengder klimagassutslipp og lokal luftforurening.


...spare penger
Det er mye rimeligere med elsykkel enn bil. Du slipper å betale for parkeringsplass, bompenger, årsavgift, dekk, forsikring, EU-kontroll og drivstoff. Erstatter du bilreiser med elsykkel, sparer du penger. Bilen taper seg også stort i verdi.


...ikke vil lete lenge etter parkeringsplass
En elsykkel tar like liten parkeringsplass som en vanlig sykkel. Du kan låse den til et gjerde, et sykkelstativ eller ta den med inn på kontoret.


...være en del av løsningen på transportproblemet
Køene øker og lokalmiljøet forurenses. El-sykkelen er ikke løsningen på alle problemer, men den bidrar til større mangfold av smarte transportløsninger. Noen ganger er det best å bruke kollektivtransport, andre ganger sykkel, samkjøring eller bildeling.


...sykle mer enn du gjør i dag
Kanskje er bakkene litt bratte der du bor, eller avstanden til jobben akkurat så lang at det blir et slit med vanlig sykkel. Da kan elsykkelen gjøre det lettere å bruke sykkelen oftere enn du gjør i dag.


...reise med et smil!
Man blir glad av å sykle, og det å komme opp en bakke raskere enn normalt gjør at man føler man har superkrefter. Kanskje du har sett dem sykle forbi deg med et «elsykkelsmil»?

 

Kilde: naturvernforbundet.no


Populære elsykkelmodeller

Peaty's Shredsock
Veil. 299,00
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.