Din elsykkelguide

Kjøp elsykkel tilpasset ditt bruk.
Det viktigste du kan gjøre før du skal gå til anskaffelse av elsykkel, er å tenke igjennom hvilket bruk du planlegger for elsykkelen. For å få den beste elsykkelopplevelsen lønner det seg alltid å kjøpe elsykkel for ditt bruk og dine behov.


For å hjelpe deg på vei, får du her tre valg som gjør det enklere for deg å velge riktig elsykkel for ditt bruk.

Hvor skal du sykle?

På hvilket underlag og terreng har du tenkt å sykle?

Elsykkel til asfalt og fine veier

0

For korte sykkelturer til og fra på fine veier i byen eller i nærområdet,er det beste alternativet en praktisk, elektrisk bysykkel som er enkel i bruk.

Anbefalte elsykler:
Elektriske bysykler
Elektriske lastesykler

Vi anbefalerVis mindre...

Elsykkel for asfalt og grusveier

0

Skal du hovedsaklig bruke elsykkelen til turer på asfalt og grus eller jobbsykling, velger du en praktisk og driftsikker transportmodell.

Anbefalte elsykler:

Elsykler for tur, trim og transport

Vår anbefalingVis mindre...

Sporty elsykkel for grus og turveier

0

Skal du sykle lengre enn asfalten rekker og fortsette på turveier i marka eller skogen, velger du en sporty mtb elsykkel med kraftig motor og robust system. I denne kategorien finner du alt av elsykler fra stiv til fulldempet terrengsykler, samt elsykler med helt spesifikke bruksområder.

Anbefalte elsykler:

El-terrengsykler / e-MTB
El-fulldempede stisykler  / e-MTB FS

Vår anbefalingVis mindre...

Elsykkelmotor

0

Plassering av motoren på elsykkelen betyr mye for kjørefølelsen og vektfordelingen av en elsykkel.
Du trenger ikke å tenke på hvilken motorplassering du skal velge, ettersom alle våre elsykler har sentermontert/krankmontert motor.
I tillegg til krankmotoren mulighet til å operere på optimalt turtall til enhver tid er dette også det motorsystemet med mest teknologi og nyvinning for elsykler.

Motorens spenning
Motorens spenning (V) gir en indikasjon på hvor effektivt energi omsettes i bevegelse ved et hvert tidspunkt. Derfor vil enn en 36 volt motor oppleves sterkere og mer stabil enn en 24 volts motor. Hva du trenger, er opp til områdene du sykler i og total last du skal ha på elsykkelen.

 

Motorens ytelse / Watt

Motorens ytelse målt i Watt definerer maksimal effekt, som igjen forteller noe om elsykkelens akselerasjon og trekkraft. En annen faktor er Nm eller dreiemoment. Mer Nm betyr kraftigere drag og mer trekkraft der du trenger det. En elsykkelmotor kan ha max 250W nominell effekt i følge lovverket.

Mer om motorens spenning og ytelseVis mindre...

Elsykkelbatteri

0

Batteriets plassering spiller inn i forhold til tyngdepunkt og kjørefølelsen på en elsykkel.
Alle våre elsykler har batteriet integrert i sykkelrammen eller montert på underrøret eller seterøret.
Disse plasseringene sentrerer vekten og tyngepunktet godt og gir deg den beste kjørefølelsen.
Vårt viktigste tips er å prøve elsykkelen uten motoren på, men med batteriet montert. Dette gir deg en korrekt følelse av hvordan den aktuelle elsykkelen faktisk oppfører seg og er å sykle på.

Batteriet spenning

Batteriets spenning i volt forteller deg hvordan batteriet er i stand til å levere energi til elsykkelens motor. Hvor 36V gir best effektivitet.

 

Batteriets ytelse / Watt

Elsykkelens batterikapasitet måles i Watt-timer og forteller deg noe om mengden energi som er lagret i batteriet. Enkelt kan man si at høyere Watt/Wh gir lengre rekkevidde.

Les mer om batteriets spenning og ytelseVis mindre...